BEMUTATKOZÁS

NIETO RAMÓN

Alapító tulajdonos, Magyar Formatervezési Díjas ipari terméktervező mérnök, formatervező művész

A Nieto Light alapító-tervezője, Nieto Ramón már gyerekkorában érdeklődött a tervezés iránt, gépészmérnök édesapját gyakran kísérte munkába először csak kíváncsiságból, lelkes szemlélőként, majd kisebb-nagyobb munkákban hamar ki is próbálta magát. Az alkotói kíváncsiság lételemévé, az újítás és a tervezés pedig szenvedélyévé vált. Ekkor szembesült először azzal is, hogy mennyire fontos eleme az alkotói munkának az abban résztvevők személye és kapcsolata, lokális tapasztalataik, ezért mai napig törekszik kisiparosokkal dolgozni, a legtöbb terméket pedig kézzel készíti vagy készítteti, manufakturális elvek alapján, itthon. 

Egyetemi tanulmányai – a BME-n és a MOME-n – végzése alatt hamar kikristályosodott, hogy a világítástechnika vonzza leginkább, ebben egy 2014-es frankfurti világítástechnikai kiállítás erősítette meg. Ez később tartalmilag összekapcsolódott élete másik legfontosabb tényezőjével: a természet szeretetével. A környezettudatosság és fenntarthatóság, valamint az ergonomikus, természetközeli élménnyel átitatott tér megteremtése a Nieto Light alapvetései. Szenvedélye a horgászás, annak meditatív hangulatát és csendes megfigyelői folyamatát a tervezés élményéhez hasonlóképpen éli meg – az erre való utalás megjelenik új lámpatest-kollekciójában is: a különleges darabok latin halneveket kaptak. 

Nieto a horgászáshoz hasonlóan vélekedik a tervezésről: a folyamat élménye legalább olyan fontos, mint az eredmény. Lámpái termékéletútjának a megtervezése is ugyanúgy fontos szerepet kap, mint a design vagy a műszaki tervezés.

2015-ben elnyeri a Magyar Formatervezési Díjat a London LED Lantern kültéri lámpatest tervezéséért. Csak LED fényforrásokat és magas minőségű, professzionális, Európában tervezett alkatrészeket használ innovatív lámpáihoz. A kis mennyiségű megrendelésekre specializálódott, az egyedi gyártásokat részesíti előnyben, akár a megrendelő saját elképzelései alapján személyesebbé formálva azt – speciális, itthon még ritkán használt eljárásokkal.

DESIGN

A Nieto Light termékei – design lámpa – funkciójukat és megjelenésüket tekintve is innovatívak, dinamikusak – letisztult, mégis merész formái időtállóak, hosszú távú felhasználásra vannak tervezve. A design terén újító szellemiségű megoldásokra törekszünk, melyek minőség tekintetében sem jelentenek kompromisszumot.

LED

A legmodernebb technológiák mentén kizárólag LED-es fényforrásokkal dolgozunk, piacvezető gyártókkal együttműködve. Hiszünk a tökéletességben – mind szakmai, mind a felhasználói élmény szempontjából. A korszerű design lámpa LED-es fényforrással vannak szerelve.

MINŐSÉGI GARANCIA 

Tervezés során a professzionális kivitelezés érdekében az európai szabványoknak megfelelő világítástechnikai normákat alkalmazunk. A design lámpa kizárólag kiváló minőségű alkatrészekből készülnek, melyek egyenként kerülnek ellenőrzésre a gyártás során, szigorú minőségbiztosítási rendszer követése mentén. A magas minőséget az 5 éves teljeskörű garancia is biztosítja.